In 2012 heeft Essential Together een uniek beursconcept ontwikkeld voor de startende ondernemer onder de naam Starting Smart Together. De naam is inmiddels aangepast naar: Het kan wel!. De beurs is gratis voor standhouders en bezoekers, door samenwerking met partijen gericht op startende ondernemers.

De opzet van de beurs is dat deze laagdrempelig is voor zowel de ondernemer als het publiek. Daarnaast biedt het een prachtig platform om ieders netwerk uit te breiden. Elke standhouder krijgt de kans zich middels de diverse media (krant, radio, tv, social media) te presenteren aan een groot publiek. Een ander element van de beurs is de leerervaring voor de startende ondernemer. De beurstraining vooraf zorgt voor de benodigde bagage om een succesvolle beurs te beleven.

Het is tot zover bekend de enige beurs waar de standhouders allemaal startende ondernemers zijn, verbonden aan het project IkStartSmart. Het publiek bestaat uit andere ondernemers, relaties van standhouders en bezoekers die op het uitnodigende programma afkomen en ligt per beurs rond de 500 tot meer dan 1000 bezoekers. De beurs streeft ernaar altijd aansprekende publiekstrekkers te bieden, zoals Emile Ratelband, Juvat Westendorp (oa. SYTYCD), the Motion Creator (Everybody Dance Now), Marvin Kneefel (TVOH), Kim Lammers (Olympisch hockeykampioene) en To Be (met Opera Familia finalist Holland’s Got Talent) . Daarnaast is er een aantrekkelijk programma van workshops en een grote diversiteit van standhouders, waar ca. 60% zich richt op de particuliere markt en 40% op de zakelijke markt. Ervaren is een kernwoord bij de beurs, net als laagdrempelig, verbinding, onderhoudend en enthousiasme.

De provincie Gelderland en IkStartSmart zijn in 2013 opdrachtgever geworden voor de beurs, welke twee maal per jaar wordt georganiseerd. De organisatie is een samenwerking aangegaan met een enthousiast en steeds wisselend team studenten van de minor Eventmanagement van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Op de zeven beurzen tot nog toe hebben 440 standhouders ruim 4650 bezoekers ontvangen en heeft meer dan 65% van de standhouders al na twee weken na de beurs er nieuwe klanten aan overgehouden.

Zie voor actuele informatie: www.startingsmarttogether.nl of www.hetkanwel.info

 

 

 

“Ik heb de samenwerking met Ivar als prettig ervaren. Een creatieve ondernemer die een kwaliteit heeft om startende ondernemers een podium te geven. Hij is hierin to-the-point en geeft vertrouwen. Ivar is voor mij een voorbeeld van iemand die zijn dromen niet alleen droomt, maar ook realiseert.

René Horsthuis     René Horsthuis, inspiratiefilmpjes”

“Ik heb Ivar zelf gekozen als coach en dit klikte eigenlijk meteen, wat een eerste vereiste is. De coachgesprekken heb ik als motiverend ervaren, dat Ivar veel vertrouwen in mijn kunnen had heeft me veel steun gegeven in het aangaan van zaken voor mijn onderneming. Zijn netwerk is fantastisch, wat ik ook wilde hij wist wel weer iemand die daar op aan zou kunnen sluiten. Hij heeft me bij menig persoon aanbevolen, wat altijd een goede binnenkomer was.
Zijn werk als organisator van de Starting Smart Together beurs was zeer groots en enthousiasmerend. Hoe hij het voor elkaar kreeg om zoveel mensen te motiveren en een goede sfeer neer te zetten was telkens weer bijzonder.
Ivar is invoelend, pragmatisch en zakelijk. Hij steunt je in je soevereiniteit, zodat je vandaar uit zelf kunt kiezen om te bloeien.

Jennifer Demeijer - van Driel     Jennifer Demeijer, Presto Running”

beurslogo 640 x 480