Als opvolger van het zeer succesvolle programma IkStartSmart is in Gelderland het programma De StartVersneller per 19 april 2018 van start gegaan. Dit is een ondersteuningsprogramma voor (startende) ondernemers die nog niet langer dan vijf jaar ondernemen. De kern van de succesformule is de ondernemerscoaching, waarmee eerder al als resultaat is behaald dat meer dan 80% van de ondernemers na 5 jaar nog steeds als ondernemer actief is (bron: evaluatie IkStartSmart 2017 Panteira).  Dat wil jij toch ook?

Sinds 2008 ben ik als ondernemerscoach actief en heb ik via verschillende programma’s ondertussen ruim 550 ondernemers mogen begeleiden in een traject. En van de startende ondernemers is ruim 85% nog steeds aan het ondernemen na vijf jaar, daar ben ik best trots op.

De Startversneller heeft twee vouchers. De coachingsvoucher staat centraal en daarbij kies je zelf de coach die bij je past. Op de site vind je ze allemaal terug, waaronder mijn profiel. Je begint het traject met een ondernemerstest (E-scan) waarmee je jouw ondernemerscompetenties leert kennen. Daarna start het coachtraject, waarbij je in een jaar tijd in ca 6 gesprekken aan de slag gaat met jouw start en groei als ondernemer. Jouw eigen bijdrage is € 250, de overige € 1.000,- wordt door de provincie Gelderland of Overijssel betaald. De voorwaarden vind je terug op de site www.destartversneller.nl . De tweede voucher is een kennisvoucher (Gelderland), waarmee je een opleidingstraject als ondernemer kunt inzetten. Dit kies je zelf uit en ook daar is jouw eigen bijdrage maximaal € 250 met een bijdrage van € 1.000,-. Zeer de moeite waard om op deze manier een solide start te maken met jouw onderneming. In Overijssel is er als extra onderdeel (in plaats van de kennisvoucher) jouw deelname aan een intervisiegroep, georganiseerd door een ondernemershub in jouw regio.

Neem contact op met mij voor de laatste info en als je alvast wilt starten.

DeStartversneller_logo_rgb

 

 

 

Hieronder vind je enkele referenties van ondernemers die mij als coach ervaren hebben, meer referenties vind je hier

“Sinds twee jaar heb ik mijn eigen bedrijf gestart. Vanuit de Kamer van Koophandel direct gestart met IkStartSmart. Een gouden greep! Vanuit IkStartSmart mag je een coach uitzoeken waar ik Ivar voor benaderd heb. Ivar is een coach die je, zoals de meesten, een spiegel voorhoudt en met je meedenkt hoe je de zaken het best op kunt pakken. Doordat Ivar zelf een breed verleden heeft in wat hij allemaal heeft gedaan en een heel groot inlevingsvermogen kan hij heel snel met je meedenken.
Daarnaast, en dat is naar mijn mening een uitzondering, laat Ivar je volledig meeliften op zijn netwerk. Bij elk idee heeft hij wel een persoon die je daarbij zou kunnen helpen, ondersteunen of samenwerken. Als startende ondernemer zonder netwerk heeft Ivar mij (zeer actief) geholpen met bouwen aan een netwerk.

Erna Seesink     Erna Seesink, Pecunio Financiële Dienstverlening”

 

“Ik heb Ivar zelf gekozen als coach en dit klikte eigenlijk meteen, wat een eerste vereiste is. De coachgesprekken heb ik als motiverend ervaren, dat Ivar veel vertrouwen in mijn kunnen had heeft me veel steun gegeven in het aangaan van zaken voor mijn onderneming. Zijn netwerk is fantastisch, wat ik ook wilde hij wist wel weer iemand die daar op aan zou kunnen sluiten. Hij heeft me bij menig persoon aanbevolen, wat altijd een goede binnenkomer was.
Zijn werk als organisator van de Starting Smart Together beurs was zeer groots en enthousiasmerend. Hoe hij het voor elkaar kreeg om zoveel mensen te motiveren en een goede sfeer neer te zetten was telkens weer bijzonder.
Ivar is invoelend, pragmatisch en zakelijk. Hij steunt je in je soevereiniteit, zodat je vandaar uit zelf kunt kiezen om te bloeien.

Jennifer Demeijer - van Driel     Jennifer Demeijer, Presto Running”

“Ivar is een geweldig mens, betrouwbaar, effectief en je kunt je verhaal kwijt. Na een one on one gesprek voelde ik de mist van mijn denken wegtrekken zodat ik weer bij mijn visie en hart kwam. Hij neemt de tijd voor je, laat je uitspreken en geeft richting naar je bestemming. Hij bekijkt situaties van meerdere kanten en laat je die zelf vinden.

Door hem heb ik weer de zekerheid gekregen dat ik geboren ben om mensen te stimuleren, te enthousiasmeren en te coachen. Hij liet mij zien dat mijn niet succesvolle periode juist een belangrijjke periode is om anderen mensen te kunnen helpen. Ikzelf vond het alleen belangrijk uit mijn succesvolle periode dingen te halen en nu heb ik twee kanten van mijn leven waardoor ik zekerheid heb anderen te kunnen helpen in hun niet succesvolle periode.

Topcoach en mens.

Mariën van Raan     Mariën van Raan, sales director”

“Ik heb Ivar leren kennen in het coachingstraject ‘Ik start smart’. Ivar heeft mij in deze periode op een overtuigende en effectieve manier gecoacht in de opstart van mijn bedrijf. De praktische insteek, zijn ruime ervaring, zijn prettige manier van coaching en brede kennis hebben er sterk aan bijgedragen dat ik met succes een vliegende start heb kunnen doormaken. Ivar heeft een neus voor commerciële zaken en is als persoon erg prettig in de omgang. Hij kan goed luisteren, een probleem analyseren om dan samen tot een passende oplossing te komen.

Pieter Van Rijbroek     Pieter van Rijbroek, Van Rijbroek Financieel Advies”