In 2012 is Essential Together gestart met het op kleine schaal importeren van Franse blanquette, wijn en zeep (veelal biologisch) en Nepalese kleding voorzien van Fair Made label.

Daarnaast is Essential Together onder de naam Compass Business Consultancy in 2014 gestart met het begeleiden en coachen van veelal Nederlandse en Engelse ondernemers in Portugal en Frankrijk. Het verzorgen van seminars voor deze ondernemers, oa in opdracht van de Nederlandse Business club voor ondernemers in de Algarve (NCA), de Nederlands Portugese Kamer van Koophandel en de Engel-Portugese Kamer van Koophandel hoort ook tot de mogelijkheden.

“Samenwerken met Ivar is een zeer prettige ervaring. Hij weet wat hij wil, maar geeft jou ook de ruimte. Hij is doelgericht maar staat altijd open voor verbetering en dus aanpassing. Hij luistert goed naar anderen en is daarna ook bereid om zijn ideeën en mening te geven. Als voorzitter van de Nederlandse Business club in Portugal heb ik Ivar gevraagd om in juni 2014 samen met mij het thema ‘Durf te vragen’ uit te werken tot een interactief avond programma. Wij hadden het idee dat je met een zeer gemengd gezelschap ondernemers in het buitenland elkaar best wat vaker mag opzoeken met vragen zoals: hoe ga jij om met je personeel? Of: hoeveel besteed jij nou aan reclame? We hebben 7 ondernemers van te voren benaderd of ze zo´n vraag hebben. En die hebben we op de bewuste avond gewoon in de groep ( 38 deelnemers) gegooid. Wat Ivar en ik al dachten gebeurde ook: iedereen was maar wat vrijgevig met goede tips en ideeën. Bedankt Ivar, dat was prettig samenwerken. “

Joost Rombouts     Joost Rombouts, voorzitter NCA Business Club Portugal

“Bij de opstart van Ivar zijn eigen bedrijf heb ik hem rond 2005 ingehuurd voor een internationaal project vanuit onze corporate omgeving. De kernwoorden waren destijds, PAN European Customers, European dealerships; total cost of ownership; European harmonisation; European fleet size growth. Zijn toegevoegde waarde als business coach en people manager hebben ervoor gezorgd dat de 2 projecten succesvol zijn afgerond en geïmplementeerd.

Frank Numan     Frank Numan, senior manager international fleet business Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE)”

“Ivar is a detail orientated person. Critical and allways on the job. Structured and knows what he is doing. I like to work with him.

Jos H. Slijkhuis     Jos Slijkhuis, managing director SMP Group”