Essential Together is in 2005 opgericht en inmiddels 16 jaar actief in het begeleiden van mens en organisatie in allerlei situaties:

  • in verandering en ontwikkeling,
  • bij een nieuwe koers varen,
  • in allerlei vormen ondernemerschap,
  • bij start of groei van export,
  • bij samenwerking,
  • met bijzondere evenementen.

Na mijn HEAO-MER opleiding in 1994 heb ik 10 jaar gewerkt als senior productmanager voor een van de grootste aanbieders van vorkheftrucks en magazijntrucks in de Benelux. Binnen deze functie was ik verantwoordelijk voor de twee belangrijkste productgroepen. Daarnaast stuurde ik het dealernetwerk aan en begeleidde ik de grootste klant van het bedrijf. Ik onderhield contacten met Europese collega bedrijven en was ook verantwoordelijk voor de export.

Waarom ben ik overgestapt van het managen van machines naar het begeleiden van mensen? Omdat ik tijdens mijn loopbaan heb gemerkt dat de beweegredenen van mensen veel interessanter zijn dan de beweging van een vorkheftruck.

Gedurende dit proces ben ik verhuisd van het uiterste westen naar het uiterste oosten van Nederland. Daar ben ik met Essential Together begonnen, om van het begeleiding van mensen mijn hoofdactiviteit te maken.

In ruim 16 jaar Essential Together heb ik met kleine en grote bedrijven samengewerkt, van eenmanszaken tot ondernemingen met meer dan 1500 werknemers in diverse branches. Ter ondersteuning heb ik een groot en nuttig netwerk opgebouwd, in en buiten Gelderland, dat ik graag voor je inzet. Ben je benieuwd welke ondernemingen dit zijn? Klik hier voor een klantenlijst.

In het begin van het bedrijf lag de focus  sterk op de coaching van mensen in werk en privé omgeving en in dit eerste jaar hebben we vooral op vertrouwen leren leven. Doordat ik mij richtte op een compleet nieuwe markt in een eveneens nieuwe omgeving heb ik flink moeten zoeken naar ingangen en het vertrouwen van mijn klanten. Later bleken dit waardevolle ervaringen die nu ingezet worden bij de coaching van ondernemers. Met het groeien van mijn vertrouwen, groeide ook mijn klantenkring. Steeds vaker kreeg ik toegang tot projecten bij grotere bedrijven (Vitens, MCFE, Rabobank, diverse gemeenten). Mijn dienstverlening breidde zich uit naar het geven van trainingen over gedragsverandering en (on-) bewuste communicatie.

 

No crisis can stop a good business       Starting Smart Together Montferlandnieuws 3 april 2012        Bij Markant aan het trainen           drukklaarA4.2 (452x640)

In 2012 heb ik een droom van mij gerealiseerd, namelijk het opzetten van een beurs voor startende ondernemers, gratis voor zowel bezoekers als standhouders. Dit mede als inspiratiebron voor mijn klanten, om te laten zien dat alles mogelijk is. Het werd een daverend succes en met dit nieuwe beursconcept als basis zijn inmiddels 7 Starting Smart Together / Het kan wel! beurzen gehouden.

Ondertussen was ik andere droom gaan leven. In 2012 begon het avontuur om naar Frankrijk te vertrekken en wonen in Zuid Frankrijk (en ook nog Portugal) te combineren met het bedrijf in Nederland. Inhoudelijk lees je er hier meer over. Dit avontuur leert mij ook weer nuttige levenslessen over bijvoorbeeld het verleggen van grenzen, het vasthouden van focus (en wat er gebeurt als ik dit niet doe) en het meebewegen met de stroom die ik vervolgens benut in het bedrijf en waardoor het aanbod van diensten zich steeds verder ontwikkelt en uitbreidt. In 2019 ben ik weer geïmmigreerd in Nederland en gaat het avontuur vanuit hier door. Want Essential Together ontwikkelt steeds verder. Doe jij mee?