No crisis can stop a good business
Ivar bij het Hilton Hotel in Vilamoura, Algarve

Compass Business Consultancy omvat de internationale activiteiten van Essential Together. Een kompas geeft je richting en houvast en het is ook belangrijk om je innerlijke kompas, je hart, te volgen. Compass is ook compassie, met gevoel in het leven staan. Een kompas laat zien of je op koers bent, richting jouw doel. Echter, in het dagelijks leven kom je diverse obstakels en omleidingen tegen. Het gaat dan ook meer om de weg die je aflegt om je doel te bereiken dan je alleen blind te staren op je einddoel. Daar zit ook je compassie, welke weg kies jij? Mijn begeleiding is erop gericht om jouw weg naar je doel te volgen en daarbij de obstakels en omleidingen te omzeilen en je te richten op de leermomenten die je onderweg tegenkomt.

Compass richt zich op de begeleiding van Nederlandse en Engelse ondernemers die in het buitenland ondernemen. Dat kan een coachtraject zijn maar ook de begeleiding in het opzetten van een bedrijf in het buitenland of vanuit Nederland het uitbreiden van de activiteiten naar het buitenland. Als spreker word ik ook gevraagd om mijn visie en passie te delen met buitenlandse ondernemers. Zo zijn er al bijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Business Club Algarve, de Nederlands- Portugese Kamer van Koophandel en de Engels-Portugese Kamer van Koophandel.

Compass – our experience is your succes. 

“Samenwerken met Ivar is een zeer prettige ervaring. Hij weet wat hij wil, maar geeft jou ook de ruimte. Hij is doelgericht maar staat altijd open voor verbetering en dus aanpassing. Hij luistert goed naar anderen en is daarna ook bereid om zijn ideeën en mening te geven. Als voorzitter van de Nederlandse Business club in Portugal heb ik Ivar gevraagd om in juni 2014 samen met mij het thema ‘Durf te vragen’ uit te werken tot een interactief avond programma. Wij hadden het idee dat je met een zeer gemengd gezelschap ondernemers in het buitenland elkaar best wat vaker mag opzoeken met vragen zoals: hoe ga jij om met je personeel? Of: hoeveel besteed jij nou aan reclame? We hebben 7 ondernemers van te voren benaderd of ze zo´n vraag hebben. En die hebben we op de bewuste avond gewoon in de groep ( 38 deelnemers) gegooid. Wat Ivar en ik al dachten gebeurde ook: iedereen was maar wat vrijgevig met goede tips en ideeën. Bedankt Ivar, dat was prettig samenwerken. “

Joost Rombouts     Joost Rombouts, voorzitter NCA Business Club Portugal

“Bij de opstart van Ivar zijn eigen bedrijf heb ik hem rond 2005 ingehuurd voor een internationaal project vanuit onze corporate omgeving. De kernwoorden waren destijds, PAN European Customers, European dealerships; total cost of ownership; European harmonisation; European fleet size growth. Zijn toegevoegde waarde als business coach en people manager hebben ervoor gezorgd dat de 2 projecten succesvol zijn afgerond en geïmplementeerd.

Frank Numan     Frank Numan, senior manager international fleet business Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE)”

“Ivar is a detail orientated person. Critical and allways on the job. Structured and knows what he is doing. I like to work with him.

Jos H. Slijkhuis     Jos Slijkhuis, managing director SMP Group”

compass