Hieronder een aantal mooie spontane referenties in willekeurige volgorde van klanten waar ik best trots op ben.  Dit zegt meer dan 1000 woorden van mijzelf.

IkStartSmart/De Startversneller

“Als startend ondernemer heb ik deelgenomen aan IkStartSmart met Ivar als coach. Waarom Ivar? Ik wilde voor klanten de kant op van de Liemers en Achterhoek, daar ben ik n.l. sneller als Arnhem en Nijmegen en Ivar zijn profiel sprak mij wel aan. Ik zocht een coach voor de do´s en don’ts van het ondernemer zijn en niet voor de financiële en administratieve kant. En heel belangrijk, iemand met een nuchtere kijk op het leven.

Ivar heeft mij geleerd het beste in mij zelf te vinden en niet langer stil te blijven staan bij mijn minder sterke punten. Je omgeving laat je graag merken wat je zwakke kanten zijn terwijl het veel gemakkelijker is om iemand een compliment te geven. Veel heb ik geleerd deze 3 jaar als ondernemer maar de basis van het ondernemen is gelegd door Ivar in de sessies van IkStartSmart coach.

Reina Kral     Reina Kral,de trotse eigenaar van Structuur in Cijfers.”

Business Consultancy

“Bij de opstart van Ivar zijn eigen bedrijf heb ik hem rond 2005 ingehuurd voor een internationaal project vanuit onze corporate omgeving. De kernwoorden waren destijds, PAN European Customers, European dealerships; total cost of ownership; European harmonisation; European fleet size growth. Zijn toegevoegde waarde als business coach en people manager hebben ervoor gezorgd dat de 2 projecten succesvol zijn afgerond en geïmplementeerd.

Frank Numan     Frank Numan, senior manager international fleet business MCFE”

Starting Smart Together beurs

“Ik heb de samenwerking met Ivar als prettig ervaren. Een creatieve ondernemer die een kwaliteit heeft om startende ondernemers een podium te geven. Hij is hierin to-the-point en geeft vertrouwen. Ivar is voor mij een voorbeeld van iemand die zijn dromen niet alleen droomt, maar ook realiseert.

René Horsthuis     René Horsthuis, inspiratiefilmpjes”

IkStartSmart/De Startversneller

“Sinds twee jaar heb ik mijn eigen bedrijf gestart. Vanuit de Kamer van Koophandel direct gestart met IkStartSmart. Een gouden greep! Vanuit IkStartSmart mag je een coach uitzoeken waar ik Ivar voor benaderd heb. Ivar is een coach die je, zoals de meesten, een spiegel voorhoudt en met je meedenkt hoe je de zaken het best op kunt pakken. Doordat Ivar zelf een breed verleden heeft in wat hij allemaal heeft gedaan en een heel groot inlevingsvermogen kan hij heel snel met je meedenken.
Daarnaast, en dat is naar mijn mening een uitzondering, laat Ivar je volledig meeliften op zijn netwerk. Bij elk idee heeft hij wel een persoon die je daarbij zou kunnen helpen, ondersteunen of samenwerken. Als startende ondernemer zonder netwerk heeft Ivar mij (zeer actief) geholpen met bouwen aan een netwerk.

Erna Seesink     Erna Seesink, Pecunio Financiële Dienstverlening”

Training

“Ergens in 2008 is via een direct mail Ivar bij Markant Outdoorcentrum terecht gekomen. Direct zagen wij verbindingen om samen zaken te doen vanuit ieders expertise en elkaars netwerk. Ivar is een zeer gedreven trainer en personal coach en is altijd op zoek naar de juiste mix van oefeningen in zijn trainingen. De gunfactor is wederzijds en dat is een belangrijke basis om met elkaar te blijven samenwerken.

Michiel Pöpping     Michiel Pöpping, eigenaar Markant Outdoor Centrum”

 

IkStartSmart/De Startversneller

“Na lang wikken en wegen in 2009 toch maar voor mezelf begonnen.
Via de KvK in contact gekomen met Ivar. Een kort telefonisch contact en ik wist dat dit de coach was die mij een “smart” start kon geven. Hij weet waar hij het over heeft, luistert enorm goed en weet heel goed wat je bedoeld en zet je op het goede spoor. Geen blah blah persoon maar oprecht, eerlijk en vooral motiverend en inspirerend.
De begeleiding was op zijn plat (achterhoeks) gezegd: “Onmundig goed”. Kortom ben je op zoek naar een goede coach, dan is dit de aangewezen persoon. Bedankt voor de adviezen, suggesties, ideeen en verbeteringen en we houden uiteraard contact.

maurice mennings     Maurice Mennings, Mennings Innovative New Concepts”

“Ivar ziét niet alleen kansen maar creëert ook kansen voor jou als ondernemer. Ivar kijkt enerzijds praktisch en realistisch naar je bedrijf en voelt anderzijds intuïtief aan wat voor persoon je bent. En kan je daardoor in contact met de juiste personen brengen. En de allerbelangrijkste persoon om mee in contact te staan ben je nog altijd zelf. Dat is wat Ivar je meegeeft. Deze ondernemerscoach snapt gewoon dat ondernemen meer is dan statistieken en marketingtrucs. Ivar is 100% zichzelf en heeft mij geleerd om kwetsbaar te durven zijn, te geloven in mijzelf en dat ik anderen iets moois te geven heb. De vrouwelijke touch in mijn bedrijf mag er zijn en daardoor kan ik veel beter in ‘flow’ ondernemen. Wil je meer uit je startende ondernemerschap halen dan ben je bij Ivar in goede handen.

Alexa Pluim - Web en Logo   Alexa Pluim, Web en Logo”

Consultancy

“Ivar is a detail orientated person. Critical and allways on the job. Structured and knows what he is doing. I like to work with him.

Jos H. Slijkhuis     Jos Slijkhuis, managing director SMP Group”

IkStartSmart en Starting Smart Together beurs

“Ik heb Ivar zelf gekozen als coach en dit klikte eigenlijk meteen, wat een eerste vereiste is. De coachgesprekken heb ik als motiverend ervaren, dat Ivar veel vertrouwen in mijn kunnen had heeft me veel steun gegeven in het aangaan van zaken voor mijn onderneming. Zijn netwerk is fantastisch, wat ik ook wilde hij wist wel weer iemand die daar op aan zou kunnen sluiten. Hij heeft me bij menig persoon aanbevolen, wat altijd een goede binnenkomer was.
Zijn werk als organisator van de Starting Smart Together beurs was zeer groots en enthousiasmerend. Hoe hij het voor elkaar kreeg om zoveel mensen te motiveren en een goede sfeer neer te zetten was telkens weer bijzonder.
Ivar is invoelend, pragmatisch en zakelijk. Hij steunt je in je soevereiniteit, zodat je vandaar uit zelf kunt kiezen om te bloeien.

Jennifer Demeijer - van Driel     Jennifer Demeijer, Presto Running”

IkStartSmart/De Startversneller

“Ivar is een geweldig mens, betrouwbaar, effectief en je kunt je verhaal kwijt. Na een one on one gesprek voelde ik de mist van mijn denken wegtrekken zodat ik weer bij mijn visie en hart kwam. Hij neemt de tijd voor je, laat je uitspreken en geeft richting naar je bestemming. Hij bekijkt situaties van meerdere kanten en laat je die zelf vinden.

Door hem heb ik weer de zekerheid gekregen dat ik geboren ben om mensen te stimuleren, te enthousiasmeren en te coachen. Hij liet mij zien dat mijn niet succesvolle periode juist een belangrijke periode is om anderen mensen te kunnen helpen. Ikzelf vond het alleen belangrijk uit mijn succesvolle periode dingen te halen en nu heb ik twee kanten van mijn leven waardoor ik zekerheid heb anderen te kunnen helpen in hun niet succesvolle periode.

Topcoach en mens.

  Mariën van Raan, sales director”

Coachplus

“Via KvK ben ik in contact gekomen met Ivar. Ik vind Ivar een zeer betrouwbare coach die enorm goed naar je luistert en je stuurt waar nodig. Ik heb onze samenwerking ervaren als zeer inspirerend en op dat moment gaf hij mij precies de sturing die ik nodig had. Voor mij is Ivar een persoon waarbij ik me erg thuis en op mijn gemak voel en ik echt mijn verhaal kwijt kan.

    Sharon van Son, Studio Blos”

IkStartSmart/De Startversneller

“Ivar let goed op de mogelijkheden en wensen van zijn cliënt. Straalt rust en vertrouwen uit. Stimuleert tot de juiste acties op de juiste momenten. Probeert netwerkuitwisseling te realiseren.

Marlou Pallada     Marlou Pallada, APS therapie pijnbestrijding”

Compass Business Consultancy

“Samenwerken met Ivar is een zeer prettige ervaring. Hij weet wat hij wil, maar geeft jou ook de ruimte. Hij is doelgericht maar staat altijd open voor verbetering en dus aanpassing. Hij luistert goed naar anderen en is daarna ook bereid om zijn ideeën en mening te geven. Als voorzitter van de Nederlandse Business club in Portugal heb ik Ivar gevraagd om in juni 2014 samen met mij het thema ‘Durf te vragen’ uit te werken tot een interactief avond programma. Wij hadden het idee dat je met een zeer gemengd gezelschap ondernemers in het buitenland elkaar best wat vaker mag opzoeken met vragen zoals: hoe ga jij om met je personeel? Of: hoeveel besteed jij nou aan reclame? We hebben 7 ondernemers van te voren benaderd of ze zo´n vraag hebben. En die hebben we op de bewuste avond gewoon in de groep ( 38 deelnemers) gegooid. Wat Ivar en ik al dachten gebeurde ook: iedereen was maar wat vrijgevig met goede tips en ideeën. Bedankt Ivar, dat was prettig samenwerken. “

Joost Rombouts     Joost Rombouts, voorzitter Business Club NCA Portugal

IkStartSmart/De Startversneller

“Ik heb Ivar ontmoet door het IkStartSmart project en onze 1e afspraak was meteen een heftige door verschillende omstandigheden in mijn priveleven. Ivar heeft me weer veel vertrouwen in de toekomst en mijn eigen aandeel daarin gegeven. Ivar luistert en relativeert, geeft nieuwe manieren van kijken, en helpt mij zo meer inzicht en overzicht te krijgen. Geweldig! Ik kijk uit naar de volgende afspraak.

Ellen Kooistra     Ellen Kooistra, managing director BBA Duiven”

Training

“Ivar is een man met een goede mix van zakelijke achtergrond met een warme menselijkheid. Als coach maakt dat Ivar tot een goede gesprekspartner die goed luistert. Zo zet hij mensen niet alleen aan het denken maar laat ze ook zelf de beweging maken die op dat moment voor hen belangrijk is. Het is prettig samenwerken met Ivar en ik beveel hem dan ook van harte aan als coach en trainer.

Duco Scholtanus    Duco Scholtanus, Scholtanus Bedrijfsadvies”

IkStartSmart/De Startversneller

“Ivar is een goede luisteraar en een enthousiast mens. Met gevoel en helder inzicht weet hij andere invalshoeken te openen, ordening en prioriteiten aan te brengen in complexe situaties. Ivar is een creatief en intuïtief mens die direct op de essentie af gaat en nieuwe wegen niet schuwt. Daarbij is hij integer en toont respect.

Frank ter Berg     Frank ter Berg, wandelcoach”

IkStartSmart/De Startversneller

“Ik heb Ivar leren kennen in het coachingstraject ‘Ik start smart’. Ivar heeft mij in deze periode op een overtuigende en effectieve manier gecoacht in de opstart van mijn bedrijf. De praktische insteek, zijn ruime ervaring, zijn prettige manier van coaching en brede kennis hebben er sterk aan bijgedragen dat ik met succes een vliegende start heb kunnen doormaken. Ivar heeft een neus voor commerciële zaken en is als persoon erg prettig in de omgang. Hij kan goed luisteren, een probleem analyseren om dan samen tot een passende oplossing te komen.

Pieter Van Rijbroek     Pieter van Rijbroek, Van Rijbroek Financieel Advies”

IkStartSmart/De Startversneller

“Ivar van Asten heeft mij persoonlijk en bedrijfsmatig weten te ontwikkelen, ik heb de samenwerking (met Ivar als coach) als erg prettig ervaren en heb veel opgedaan dankzij hem in het creatieve ondernemerschap. Hij heeft mij vele verschillende visies gegeven en mij vervolgens die laten ervaren.

Super Coach, Mens en sparringpartner!

Bram Buunk    Bram Buunk, Buzz Monkeys”

IkStartSmart en Staring Smart Together

“Ik heb Ivar leren kennen als mijn coach verbonden aan Ik Start Smart. Heb enorm veel aan Ivar te danken, niet alleen op gebied van aspecten die je benodigd bent als startende ondernemer maar ook op het persoonlijke mentale vlak. Nu ik na 6 jaar later een succesvolle onderneming heb neergezet kijk ik positief terug.
Ivar is een warm mens, die zijn afspraken nakomt, betrouwbaar dus. We werken nog steeds samen wat we beide als zeer prettig ervaren, en hoop nog vele jaren!

Ed Smit   Ed Smit, Buro Achterhoek en Achterhoek BIZ Magazine”

IkStartSmart/De Startversneller

“Ik kreeg de kans om deel te nemen aan het IkStartSmart-coachingstraject van de Kamer van Koophandel. Als startende ondernemer had ik wel wat aarzelingen hoe bepaalde zaken aan te pakken. Niet alleen in het succesvol maken van een eigen ondernemer, maar ook in het zoeken naar balans tussen werk, gezin, studie en andere zaken. In Ivar van Asten vond ik de coach, waarvan ik dacht dat die me op een prettige, persoonlijke wijze in mijn vragen zou kunnen begeleiden. En dat is achteraf een dikke inderdaad gebleken. De gesprekken waren goed, heftig op z’n tijd, maar altijd ingebed in een prettige sfeer en persoonlijke benadering. Het ‘appeltaart-in-de-oven’-voorbeeld zal me nog lang bijblijven. Terugkijkend op deze tijd had het van mij wel een permanent coachingstraject mogen zijn.

Christiaan Kats    Christiaan Kats, Maandagmorgen 9 uur marketing en communicatieondersteuning”