Een zeer effectieve en leuke manier van trainen die Essential Together aanbiedt is ervaringsgericht trainen met behulp van outdoor activiteiten. Deze afb1-620x264methode heeft als voordeel dat je veel beter in staat bent de aangeboden stof tot je te nemen. Je wordt op speelse wijze uitgenodigd om uit je comfort zone te stappen in een veilige omgeving en je kan daardoor zelf te ervaren hoe jij effect hebt op anderen en zij op jou. En belangrijk: hoe je dit ten positieve kunt veranderen of verder kunt ontwikkelen. De mix van outdoor activiteiten in trainingssituaties geeft een leuke en leerzame combinatie waarbij thema’s zoals leiderschap, communicatie, samenwerken, cultuurverandering en teamontwikkeling aan de orde komen. Waar bij een klassieke training het leereffect rond de 15% ligt, ligt dat bij ervaringsgericht trainen boven de 70%. En dat is dus effectief.

Wat kan je verwachten? Bij Markant Outdoor Centrum in Braamt (12 ha gebied) of op locatie zetten we een aantal activiteiten uit in het veld. Een goede conditie is geen vereiste, ook mensen met een fysieke beperking kunnen deelnemen. Deze activiteiten, zo’n 6 tot 8 op een dag, duren gemiddeld 45 minuten en worden door een ervaren coach en trainer direct met de groep geëvalueerd, zodat je het geleerde mee kunt nemen naar het volgende onderdeel. De activiteiten hebben veelbelovende namen zoals Berlijnse Muur, Luchtpost, Blokkenbouwen, Bamboestiek en Toxic Waste, maar laat je niet op het verkeerde been zetten! De training wordt vooraf met de opdrachtgever goed doorgesproken en de activiteiten sluiten aan bij de leerdoelen van het team. Waar mogelijk worden per onderdeel teamleden als tijdelijk projectleider ingezet, waardoor er extra aandacht ontstaat voor de invulling van deze rol.logo-outdoorcentrum

Ervaringsgericht trainen is op de volgende manieren in te zetten:

  • Bij nieuwe teamsamenstelling of manager;
  • Om een impuls te geven aan de ontwikkeling van een bestaand team;
  • Als start of onderdeel van een teamontwikkeltraject;
  • Als leerzaam team-of bedrijfsuitje.

Een goede training kent ook een opvolging, ofwel binnen het bedrijf, ofwel eerst onder begeleiding van Essential Together. Dit en het teambuildingsaspect, wat ook onderdeel is van de training, maakt dat het effect van de training groot is. De leuke beleving van de dag gekoppeld aan de verkregen inzichten zijn bouwstenen voor alle deelnemers om individueel en in teamverband aan verder te werken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.