Provincie Gelderland en Overijssel hebben al jaren succesvolle ondersteuningsprojecten voor startende ondernemers. Eerst was dit IkStartSmart en momenteel loopt het project De Startversneller.

Als je als ondernemer in aanmerking komt voor deelname aan dit project (zie www.destartversneller.nl ) mag je een coach kiezen die je gedurende het jaar dat het traject duurt jou ondersteunt en die samen met jou gaat bouwen aan het succes van je onderneming. Sinds 2008 ben ik met deze projecten verbonden en heb ik in totaal meer dan 230 zeer diverse ondernemers mogen begeleiden die mij als coach kozen. Daarvan is bijna 90% na 5 jaar nog steeds ondernemer!. Hier vind je mijn profiel.

Voor wie?

Het project is voor startende ondernemers die maximaal 5 jaar ondernemen. Beide provincies hebben een coachingsvoucher ten waarde van max € 1.000,- waar bovenop nog een eigen bijdrage komt van max  € 250. Daarmee krijg je toegang tot een uitgebreid netwerk, ondersteuning en heel belangrijk, de beschikking over een eigen ondernemerscoach die jou helpt jouw doelen te bereiken. Daarnaast is voor dezelfde bedragen ook een opleidingsvoucher beschikbaar. Zo ondersteunt de provincie jou met max € 2.000 met als doel jou als ondernemer te versterken.

DeStartversneller_logo_rgb

Aanpak

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we de wederzijdse klik en ben ik benieuwd naar jouw drijfveren om te ondernemen. Ook bespreken we de vraagstukken die je in de coaching wilt inbrengen en zal ik aangeven hoe ik jou daarmee verder kan helpen. Ik help je graag je droom te realiseren.

Resultaten

Na het traject doorlopen te hebben, heb je jouw ondernemerscompetenties aanzienlijk verder ontwikkeld, is je vertrouwen als ondernemer toegenomen en weet je hoe je als mens en ondernemer jouw bedrijf op authentieke wijze kunt uitbouwen. Je voelt je thuis in het netwerken en het voeren van je bedrijf, weet welke eisen aan je gesteld worden door bijvoorbeeld de Belastingdienst en ziet kansen en weet ze ook te benutten. Kortom, je bent klaar voor het succes van jouw bedrijf en weet waar je kracht ligt en waar je ondersteuning nodig hebt en kunt vragen.

Wie gingen je voor? 

In de periode 2008 tot heden hebben ca. 230 ondernemers dit of soortgelijke ondersteuningsprojecten bij mij benut. Deze ondernemers komen uit verschillende branches: dienstverlening, horeca, gezondheidszorg, creatieve sector, ICT, recreatie en techniek. De volledige lijst van ondernemers vind je hier, net als enkele referenties over hoe zij het coachtraject hebben ervaren. Van deze ondernemers is ruim 85% na vijf jaar nog steeds actief als ondernemer en de overige 15 % is in loondienst. Vergelijk maar met het het landelijke gemiddelde van 50% die na 3 jaar nog onderneemt en kies zelf.

Enkele referenties (voor meer referenties, klik hier):

“Ivar ziét niet alleen kansen maar creëert ook kansen voor jou als ondernemer. Ivar kijkt enerzijds praktisch en realistisch naar je bedrijf en voelt anderzijds intuïtief aan wat voor persoon je bent. En kan je daardoor in contact met de juiste personen brengen. En de allerbelangrijkste persoon om mee in contact te staan ben je nog altijd zelf. Dat is wat Ivar je meegeeft. Deze ondernemerscoach snapt gewoon dat ondernemen meer is dan statistieken en marketingtrucs. Ivar is 100% zichzelf en heeft mij geleerd om kwetsbaar te durven zijn, te geloven in mijzelf en dat ik anderen iets moois te geven heb. De vrouwelijke touch in mijn bedrijf mag er zijn en daardoor kan ik veel beter in ‘flow’ ondernemen. Wil je meer uit je startende ondernemerschap halen dan ben je bij Ivar in goede handen.

Alexa Pluim - Web en Logo   Alexa Pluim, Web en Logo”

“Als startend ondernemer heb ik deelgenomen aan IkStartSmart met Ivar als coach. Waarom Ivar? Ik wilde voor klanten de kant op van de Liemers en Achterhoek, daar ben ik n.l. sneller als Arnhem en Nijmegen en Ivar zijn profiel sprak mij wel aan. Ik zocht een coach voor de do´s en dont´s van het ondernemer zijn en niet voor de financiële en administratieve kant. En heel belangrijk, iemand met een nuchtere kijk op het leven.

Ivar heeft mij geleerd het beste in mij zelf te vinden en niet langer stil te blijven staan bij mijn minder sterke punten. Je omgeving laat je graag merken wat je zwakke kanten zijn terwijl het veel gemakkelijker is om iemand een compliment te geven. Veel heb ik geleerd deze 3 jaar als ondernemer maar de basis van het ondernemen is gelegd door Ivar in de sessies van IkStartSmart coach.

Reina Kral     Reina Kral,de trotse eigenaar van Structuur in Cijfers.”

“Na lang wikken en wegen in 2009 toch maar voor mezelf begonnen. Via de KvK in contact gekomen met Ivar. Een kort telefonisch contact en ik wist dat dit de coach was die mij een “smart” start kon geven. Hij weet waar hij het over heeft, luistert enorm goed en weet heel goed wat je bedoeld en zet je op het goede spoor. Geen blah blah persoon maar oprecht, eerlijk en vooral motiverend en inspirerend. De begeleiding was op zijn plat (Achterhoeks) gezegd: “Onmundig goed”. Kortom ben je op zoek naar een goede coach, dan is dit de aangewezen persoon. Bedankt voor de adviezen, suggesties, ideeen en verbeteringen en we houden uiteraard contact.

maurice mennings     Maurice Mennings, Mennings Innovative New Concepts”

“Ivar let goed op de mogelijkheden en wensen van zijn cliënt. Straalt rust en vertrouwen uit. Stimuleert tot de juiste acties op de juiste momenten. Probeert netwerkuitwisseling te realiseren.

Marlou Pallada     Marlou Pallada, Cure 4 Pain”weer werken

“Via KvK ben ik in contact gekomen met Ivar. Ik vind Ivar een zeer betrouwbare coach die enorm goed naar je luistert en je stuurt waar nodig. Ik heb onze samenwerking ervaren als zeer inspirerend en op dat moment gaf hij mij precies de sturing die ik nodig had. Voor mij is Ivar een persoon waarbij ik me erg thuis en op mijn gemak voel en ik echt mijn verhaal kwijt kan.

Sharon van Son    Sharon van Son, Studio Blos”